Składniki:
· CIASTO
· 1/2 kg mąki (3 szklanki)
· 1/2 kostki margaryny
· 1/2 szklanki cukru pudru
· 2 jajka
· 2 łyżeczki miodu
· 1 łyżeczka sody
· POLEWA ORZECHOWA
· 30 dag orzechów włoskich
· 2 łyżki miodu
· 1/2 szklanki cukru
· KREM
· 1/2 litra mleka
· 2 łyżki mąki pszennej
· 2 łyżki budyniu śmietankowego
· 1 kostka masła
· 2/3 szklanki cukru pudru
Przepis na ciasto: Zagnieść ciasto z wszystkich składników. Podzielić na 2 części. Na jeden placek nałożyć polewę orzechową. Piec po 15 minut w temperaturze 180 stopni C. Przepis na polewę orzechową: Margarynę rozpuścić na patelni na małym ogniu, dodać miód i cukier - wymieszać. Dodać orzechy i prażyć przez 3 minuty. Przepis na krem: Z mleka, mąki i budyniu śmietankowego ugotować "budyń". Masło utrzeć z cukrem pudrem i dodawać po trochu wystudzony "budyń". Utrzeć, aż będzie puszyste. Przekładanie ciasta: Ciasto bez polewy - krem - ciasto z polewą orzechową.
M.o.C.a.R.n.Y