Ciasto:
3/4 szklanki cukru
2 całe jajka (wersja min 1 jajko)
2 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 kostki margaryny
Ręcznie zagnieść ciasto i wyłożyć na blachę do pieczenia.
Masa serowa:
1 kg sera do wypieku
2 budynie śmietankowe lub waniliowe
3 szklanki mleka
2 cukry waniliowe
2 całe jajka
2 żółtka (wersja min 2 jajka)
2 białka
1 szklanka cukru
Jeżeli ser nie jest masą tylko zwykłym serem w kostce, to należy go zemleć.
Margarynę z jajkami i cukrem utrzeć mixerem.
Dodać ser i budyń.
Wszystko zmieszać mixerem.
Na końcu wmieszać łyżką białka i mleko.
Ser wylać na blachę na surowe ciasto stanowiące podkład.
Piec około 2 godz, a potem zostawić w piekarniku na noc do wysuszenia.
Ania1236