PRALINKI SEROWE W DWOCH SMAKACH.rtf

(1 KB) Pobierz

Pralinki serowe w dwóch smakach

Składniki na ok. 50 porcji:

    100 g pistacji Alesto

    60 g orzechów włoskich Alesto

    150 g sera pleśniowego Cavabel

    150 g parmezanu

    300 g twarogu Pilos

    2 łyżki sherry

    3 łyżki octu balsamicznego Acetino

Sposób przygotowania:Pistacje wyjąć ze skorupek. Oba rodzaje orzechów oddzielnie drobno posiekać . Skórkę sera pleśniowego cienko odciąć, ser rozgnieść widelcem. Parmezan drobno zetrzeć. Oba rodzaje serów osobno wymieszać z każdorazowo 150 g twarogu. Krem z sera pleśniowego doprawić sherry, krem z parmezanu octem balsamicznym i z obu mas formować małe kulki.

Pralinki z sera pleśniowego obtoczyć w orzechach włoskich, pralinki z parmezanu w pistacjach i włożyć do papierowych papilotek. Schłodzić w lodówce.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin