Schab z musztardą.pdf

(56 KB) Pobierz
2707626 UNPDF
Schab z musztardą
Składniki
1,5 kg środkowego schabu bez kości, 2 łyżki oleju, pół szklanki
tartej bułki, 2 łyżki ostrej musztardy, świeżo zmielony pieprz,
sproszkowana papryka, 2 ząbki czosnku, sól
Sposób przyrządzania
Mięso opłukać, starannie osuszyć, obwiązać. Olej wlać do płytkiego żaroodpornego
naczynia i mikrofalować przy NAJWYŻSZEJ MOCY przez 4 minuty. W tym czasie tartą
bułkę i przyprawy utrzeć na jednolitą pastę z musztardą. 1/3 pasty posmarować mięso;
schab ułożyć tłuszczem do dołu na rozgrzany olej, mikrofalować przez 10 minut przy
NAJWYŻSZEJ MOCY, przewrócić, włożyć odwrócony talerzyk pod schab, na wierzchu
rozprowadzić pozostałą pastę i mikrofalować przy ŚREDNIEJ MOCY (50 proc.), licząc
27 minut na każdy kilogram mięsa. Pieczeń przełożyć na ogrzany półmisek, przykryć
folią aluminiową lub pergaminem, pozostawić w temperaturze pokojowej na 10 minut.
Przed podaniem posolić.
Proporcje dla 8-10 osób.
 
2707626.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin