Można jš powtarzać: Co 2 miesišce. Polecana: Wszystkim dorosłym, zdrowym osobom. Niewskazana dla: Dzieci, dorastajacej młodzieży, kobiet w cišży i karmišcych, osób chorych. Szczególnie bogata w: Witaminy A, D, C, B6, B2 oraz błonnik. Dzienna porcja kalorii: 1000 kcal. JADŁOSPIS: DZIEŃ 1. niadanie 220 kcal Koktajl z owoców mieszanych: pół banana, 5 rednich truskawek (mogš być mrożone), kiwi, kubek jogurtu naturalnego, 2 łyżki otrębów pszennych. II niadanie 60 kcal Jabłko. Obiad 320 kcal Ryba w papilotach. Podwieczorek 190 kcal Szklanka soku z marchwi, sucharek dietetyczny z powidłami liwkowymi. Kolacja 230 kcal Dwie kromki chleba chrupkiego żytniego posmarowane niskokalorycznš margarynš z dwoma plasterkami sera żółtego light, ogórek zielony, szklanka herbaty z cytrynš bez cukru. DZIEŃ 2. niadanie 240 kcal Kromka chleba żytniego, pełnoziarnistego z chudym twarożkiem i rzeżuchš (50g), papryka, pomidor, szklanka herbaty owocowej bez cukru. II niadanie 125 kcal Kanapka z kromki (25 g) chleba razowego z 1/2 łyżeczki niskokalorycznej margaryny, plasterkiem polędwicy i liciem sałaty, szklanka wody mineralnej niegazowanej. Obiad 340 kcal Rolada wieprzowa z mandarynkami, ziemniaki gotowane (100 g), szklanka herbaty z cytrynš bez cukru. Podwieczorek 110 kcal Szklanka soku z marchwi i sucharek bez cukru. Kolacja 215 kcal Talerz zupy nic, szklanka kawy zbożowej bez cukru. DZIEŃ 3. niadanie 250 kcal Muesli ze redniej pomarańczy, 3 łyżek płatków owsianych, łyżki słonecznika, łyżki miodu ze szklankš jogurtu naturalnego, szklanka kawy zbożowej. II niadanie 80 kcal Duże jabłko pieczone, szklanka wody mineralnej niegazowanej. Obiad 390 kcal Mintaj pieczony w folii (150 g), ziemniaki gotowane (100 g), surówka z kapusty kiszonej i marchewki (100 g), szklanka herbaty z zielonej bez cukru. Podwieczorek 100 kcal Butelka soku pomidorowego bez cukru. Kolacja 240 kcal Omlet owocowy, szklanka kawy zbożowej bez cukru. DZIEŃ 4. niadanie 220 kcal Kromka chleba chrupkiego żytniego z plastrem wędzonej lub pieczonej piersi drobiowej, surówka z papryki, pomidora, 6 oliwek i szczypiorku. II niadanie 100 kcal Sałatka z marchwi (100 g), pokrojonej w wšskie paski, skropionej sokiem cytrynowym, z pieprzem, słodzikiem, łyżkš mietany 18 %, 1 łyżeczkš pestek słonecznikowych i posiekanš natkš pietruszki, pół banana. Obiad 350 kcal Zupa czosnkowa z grzankami. Podwieczorek 85 kcal 100 g budyniu waniliowego z dodatkiem owoców mrożonych lub z kompotu. Kolacja 240 kcal Sałata z białej kapusty i cebuli w sosie z jogurtu i majonezu z odrobinš soku z cytryny, kromka chleba razowego posmarowanego margarynš i posypanego łyżeczkš siekanych orzechów. DZIEŃ 5. niadanie 230 kcal 2 kanapki z chleba razowego z 2 plasterkami polędwicy drobiowej, papryka czerwona, ogórek konserwowy, szklanka herbaty z cytryna bez cukru. II niadanie 100 kcal Sałatka z marchwi, szklanka wody mineralnej niegazowanej. Obiad 360 kcal Ostra sałatka z makaronem, szklanka herbaty zielonej bez cukru. Podwieczorek 110 kcal Miseczka budyniu waniliowego (100 ml), polana sokiem malinowym. Kolacja 210 kcal Zapiekanka ziemniaczana, szklanka herbaty owocowej bez cukru.
bas56