Kotlety rybne na ostro.doc

(66 KB) Pobierz
Kotlety rybne na ostro

Kotlety rybne na ostro

Pierwszy raz robiłam kotlety z ryb i musze przyznać, ze jestem ich wielką fanką. Są przepyszne, robi się je łatwo i szybko. Można zrobić je mniej ostre lub bardziej jak kto lubi. Świetnie smakują na ciepło i na zimno także śmiało można zabrać na piknik bo z tej ilości wychodzi ok 8 średnich kotlecików. Gorąco polecam !!!!! Przepis Rachel Allen z programu " Ulubione potrawy Rachel "

 

Kotlety rybne na ostro

Składniki : 

·         300 g filetów rybnych ( u Rachel łosoś u mnie sieja )

·         50 g masła

·         2 ząbki czosnku

·         125 g bułki tartej

·         1 jajko

·         sok z limonki lub 1/2 małej cytryny ( u mnie cytryna )

·         1 kopiata łyżeczka musztardy dijon

·         2 łyżeczki sosu worcestershire

·         1 łyżeczka tabasco

·         4 posiekane dymki

·         sól, pieprz

Filety kroimy w byle jaką kostkę. Wrzucamy do miski z resztą składników. Miksujemy na gładką masę. Blenderem proponuje miksować partiami gdyż cieżko idzie na raz. Najlepiej zrobić to w mikserze.

Gdy masa będzie gotowa formuje zgrabne kotleciki. Smażymy na oleju z obu stron na złoty kolor.

Smacznego :)

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin