Sk�adniki: 1 szklanka bia�ej oran�ady 1 szklanka oliwy 2,5 szklanki m�ki + 2 �y�ki 1 szklanka cukru 5 jajek 2 �y�ki kakao 2 �y�eczki proszku do pieczenia (z czubkiem) 1 cukier waniliowy Przepis: Jajka utrze� z cukrem (zrobi� kogiel mogiel), potem dodawa� na przemian m�k� (wymieszan� z proszkiem do pieczenia), oran�ad� i oliw� - oko�o 3-4 zmiany. Po wymieszaniu podzieli� mas� na dwie r�wne cz�ci - do jednej cz�ci doda� 2 �y�ki m�ki, a do drugiej kakao. Masy wlewa� na przemian (po oko�o 3 �y�ki) do tortownicy wysmarowanej uprzednio mas�em i posypanej bu�k� tart� Piec oko�o 1,5 godziny w temperaturze 150 stopni C.
wit1604