ZEBRA.txt

(0 KB) Pobierz
Sk�adniki:  1 szklanka bia�ej oran�ady 
1 szklanka oliwy 
2,5 szklanki m�ki + 2 �y�ki 
1 szklanka cukru 
5 jajek 
2 �y�ki kakao 
2 �y�eczki proszku do pieczenia (z czubkiem) 
1 cukier waniliowy 
 
Przepis:  Jajka utrze� z cukrem (zrobi� kogiel mogiel), potem dodawa� na przemian m�k� (wymieszan� z proszkiem do pieczenia), oran�ad� i oliw� - oko�o 3-4 zmiany. 
 
Po wymieszaniu podzieli� mas� na dwie r�wne cz�ci - do jednej cz�ci doda� 2 �y�ki m�ki, a do drugiej kakao. Masy wlewa� na przemian (po oko�o 3 �y�ki) do tortownicy wysmarowanej uprzednio mas�em i posypanej bu�k� tart� 
Piec oko�o 1,5 godziny w temperaturze 150 stopni C. 
Zgłoś jeśli naruszono regulamin