KARPATKA.txt

(0 KB) Pobierz
Sk�adniki:  CIASTO 
1/2 kostki margaryny 
1 szklanka wody 
1 szklanka m�ki 
4 jaja 
  
KREM 
1/2 litra mleka 
2 �y�ki m�ki pszennej 
2 �y�ki m�ki ziemniaczanej lub budy� 
1 szklanka cukru 
1 kostka mas�a 
 
Przepis na ciasto:  Margaryn� i wod� zagotowa�. Wsypa� m�k�, wymiesza� i pra�y� 2 - 3 minuty. Po wystudzeniu doda� jaja. Podzieli� ciasto na 2 cz�ci i ka�dy piec oko�o 1 godzin�.  
Przepis na krem:  Mleko zagotowa� z cukrem, doda� obie m�ki i ugotowa� budy�. Ostudzi�. Utrze� mas�o i doda� wystudzony budy�.  
Prze�o�enie ciasta:  Ciasto - krem - ciasto.  
Zgłoś jeśli naruszono regulamin