BEZY KOKOSOWE.txt

(0 KB) Pobierz
4 bia�ka
20 dag cukru
5 dag wi�rk�w kokosowych
1 �y�eczka �wie�o wyci�ni�tego soku z cytryny
zapach rumowy lub migda�owy
mas�o lub margaryna do posmarowania blachy
ewentualnie 5 dag zwi�rkowanej mlecznej czekolady do dekoracji

W g��bokiej misce ubi� bia�ka na pian� (za pomoc� trzepaczki lub miksera). Nie przerywaj�c ubijania dodawa� stopniowo cukier. Gdy piana jest ju� g�sta, po��czy� z zapachem, wi�rkami kokosowymi i sokiem z cytryny. Masa jest gotowa, gdy stanie si� matowa i tak sztywna, �e mo�na j� kroi�. Blach� posmarowa� mas�em lub margaryn�. Mas� prze�o�y� do szprycerki cukierniczej. Wyciska� na przygotowan� blach�. Wstawi� do s�abo rozgrzanego piekarnika na 140-150 minut. Ewentualnie posypa� wi�rkami czekoladowymi. Trzeba uwa�a� by temperatura nie by�a zbyt wysoka, gdy� bezy si� zrumieni�
Zgłoś jeśli naruszono regulamin