KREMÓWKA KOKOSOWA.txt

(0 KB) Pobierz
Ciasto:
1/2 kostki mas�a lub margaryny
1/2 szklanki cukru
ok. 2 szklanki m�ki
3 jajka
1 1/2 �y�eczki proszku do pieczenia
Masa budyniowa:
1 l mleka
2-3 budynie waniliowe
Masa kokosowa:
2 jajka
1/2 szklanki cukru
20 dkg szklanki wi�rk�w kokosowych
1/2 kostki mas�a
cukier puder do posypania


Zagnie�� ciasto, roz�o�y� je na uprzednio przygotowanej blasze. Ugotowa� na mleku budy�, przestudzi�, roz�o�y� na cie�cie. Mas�o rozpu�ci�, sch�odzi�. Z bia�ek ubi� sztywn� pian�, doda� cukier, ��tka, wi�rki kokosowe, ca�o�� dobrze wymiesza�. Nast�pnie doda� rozpuszczone mas�o, znowu wymiesza� i wy�o�y� mas� na ciasto. Wstawi� do nagrzanego piekarnika (180 st.), piec ok. 40 minut. Upieczone ciasto posypa� cukrem pudrem.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin