Naleśniki z czekoladowym sosem .doc

(0 KB) Pobierz

12 dag mąki

3 jajka

szczypta soli

1 szkl. wody

1 łyżka oleju

1 budyń ?mietankowy

10 dag rodzynek

kandyzowana skórka pomarańczowa

orzechy

bakalie

polewa czekoladowa

 

Jajka ubijać, aż się dokładnie wymieszają, dodać sól i stopniowo wsypywać m?kę, nie przerywając ubijania. Dolać wodę i olej, dokładnie wymieszać, przykryć miskę i odstawić na 30 min. w chłodne miejsce. Patelnię rozgrzać, natłu?cić masłem, usmażyć naleśniki, trzymać w cieple. Ugotować budyń, schłodzić. Umyć i osuszyć bakalie, poł?czyć z budyniem. Przełożyć naleśniki, złożyć w chusteczki i polać polewą.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin