Kurczak chapacci
Składniki
kurczak, 1 sztcebula duza, 1curry, 1 LyzkaPrzecier pomidorwy, 1sol, 1olej, 1woda, 1czosnek, 1cukier, 1ryz, 1 op
Opis przygotowania
1. Kurczaka pokroic w calosci na drobne czesci.Podgotowac 20 minut.Nastepnie odlac wode i dolac oleju tak aby kurczak smazyl sie w nim.2. W czasie smazenia posypac sola i curry.Dodac pokrojona w kostke cebul i czosnek.Smazyc na malym ogniu do czasu zarumienienia cebuli.Curyy powinno byc tyle zeby potrawa nabrala koloru zolotego.3. Nastepnie dolac wody tak aby pokryla rurczaka w garnku i gotowac do miekkosci.Na koniec dodac przecier pomidorowy i szczypte cukru.Sos powinien wyjsc lekko gesty.Podawac z ryzem.Zycze smacznego.
tatanka.com