biszkopt Oto m�j wypracowany przepis : na ma�� tortownic�: 4 jajka szklanka cukru szklanka m�ki 3 �y�ki oleju ewentualnie �y�eczka proszku do pieczenia (ale na prawd� nie jest konieczny!) oddzielam ��tka od bia�ek ubijam najpierw bia�ka, pod koniec ubijania dodaj� po�ow� cukru ��tka ubijam z dug� po�ow� cukru, a� zmieni� kolor na jasny ��ty do masy ��tkowej dodaj� bia�kow�, przesiewam m�k� (i proszek) i wlewam olej wszystko mieszam delikatnie i przek�adam do tortownicy z DNEM wysmarowanym mas�em i wysypanym m�k� piek� w 180st. C, a� patyczek wbity w �rodek ciasta b�dzie suchy (ale nie nale�y zbyt wcze�nie i zbyt cz�sto otwiera� piekarnika, �eby biszkopt nie opad�). czas pieczenia 25 min. Mam nadziej�, �e przepis si� przyda!
dtdariusz