Zupa chlebowa.docx

(26 KB) Pobierz

Zupa chlebowa

Fantastyczna zupa!

 

SKŁADNIKI:

ü      1 średni chleb żytni lub pumpernikiel,

ü      8 szklanek wody lub rosołu,

ü      1 łyżeczka zmiażdżonych nasion kminku,

ü      1 łyżka masła,

ü      1/4 szklanki gęstej śmietany,

ü      2 żółtka,

ü      2 łyżki posiekanej natki pietruszki.

 

 

SPOSÓB WYKONANIA:

Chleb pokroić w kostkę i przełożyć do garnka. Dodać wodę lub rosół, nasiona kminku, sól i pieprz do smaku. Powoli doprowadzić do zagotowania. Zmniejszyć gaz i gotować 15 minut. Zupę zmiksować blenderem. Dodać śmietanę, żółtka, masło. Wymieszać. Podgrzać na ogniu nie dopuszczając do zagotowania. Posypać natkę.

 

 

 

ZdjÄcie - 759. Zupa chlebowa - Przepisy kulinarne ze zdjÄciamiZdjÄcie - 759. Zupa chlebowa - Przepisy kulinarne ze zdjÄciami

ZdjÄcie - 759. Zupa chlebowa - Przepisy kulinarne ze zdjÄciamiZdjÄcie - 759. Zupa chlebowa - Przepisy kulinarne ze zdjÄciami

Zgłoś jeśli naruszono regulamin