Pstrąg z blachy.pdf
(
40 KB
)
Pobierz
34420127 UNPDF
Pstrągi z blachy
Składniki
4 pstrągi, 4 gałązki melisy, łyżka soku z cytryny, 10 dag masła, 2
łyżki drobno posiekanych listków melisy, łyżka oleju, sól, pieprz
Sposób przyrządzania
Utrzeć 10 dag masła ze szczyptą soli, łyżeczką soku z cytryny i melisą, a następnie
schłodzić. Sprawione i osuszone ryby skropić lekko sokiem z cytryny, natrzeć solą i
grubo mielonym pieprzem. Do każdej ryby włożyć gałązkę melisy i kawałek masła.
Ułożyć pstrągi na blasze wysmarowanej olejem, skropić stopionym masłem, upiec w
piekarniku lub na grillu. Podawać z ziemniakami z wody, sosem melisowym i sałatą w
sosie winegret. (100 g - 175 kcal).
Plik z chomika:
Madziulkaaa1118
Inne pliki z tego folderu:
@) Dania rybne-index.pdf
(143 KB)
Dorsz zapiekany w sosie szafranowym.pdf
(66 KB)
Dorsz zapiekany z kukurydzą.pdf
(55 KB)
Flądry w słoninie.pdf
(57 KB)
Galaretki z ryb.pdf
(75 KB)
Inne foldery tego chomika:
Desery
Drugie danie
KUCHNIA od kuchni
Kurczak i inne mięsa-Nowość
Przystawki i Sałatki
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin