Pstrąg w majonezie.pdf
(
48 KB
)
Pobierz
34420122 UNPDF
Pstrąg w majonezie
Składniki
Duży pstrąg, 1/3 szklanki majonezu, sok z ćwiartki cytryny, po
dwa ziarna ziela angielskiego, jałowca, pieprzu i goździków, liść
laurowy, liście sałaty, pół łyżki posiekanej natki pietruszki, pół
łyżeczki soli
Sposób przyrządzania
Rybę oczyścić, umyć, osuszyć i skropić sokiem z cytryny. Przyprawy korzenne zalać
wodą (półtorej szklanki), dodać sól i zagotować. Do wrzącego wywaru włożyć rybę. Od
chwili zawrzenia gotować na bardzo małym ogniu
8 min, po czym ostrożnie wyjąć rybę łyżką cedzakową i ostudzić. Przepołowić, usunąć
ości. Ułożyć połówki ryby na liściach sałaty i polać majonezem wymieszanym z natką
pietruszki.
Plik z chomika:
Madziulkaaa1118
Inne pliki z tego folderu:
@) Dania rybne-index.pdf
(143 KB)
Dorsz zapiekany w sosie szafranowym.pdf
(66 KB)
Dorsz zapiekany z kukurydzą.pdf
(55 KB)
Flądry w słoninie.pdf
(57 KB)
Galaretki z ryb.pdf
(75 KB)
Inne foldery tego chomika:
Desery
Drugie danie
KUCHNIA od kuchni
Kurczak i inne mięsa-Nowość
Przystawki i Sałatki
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin