Karp z sosem genewskim.pdf
(
43 KB
)
Pobierz
34420093 UNPDF
Karp z sosem genewskim
Składniki
Karp, cebula, 2 szklanki 6-proc. octu, vegeta, natka pietruszki. Sos: kawałek słoniny,
marchewka, pietruszka, seler, kilka pieczarek, szklanka rosołu, pół szklanki białego wina,
łyżka mąki, 4 sardynki lub szprotki, listki laurowe, ziele angielskie
Sposób przyrządzania
Karpia oczyścić, posypać vegetą, włożyć (grzbietem do góry) do rondla, obłożyć
plastrami cebuli, wlać ocet i gotować na bardzo małym ogniu. Słoninę, marchew,
pietruszkę, seler i pieczarki pokroić, włożyć do osobnego garnka, zalać rosołem, dusić,
aż warzywa będą miękkie. Szprotki posiekać, wymieszać z mąką, włożyć do warzyw,
dodać liście laurowe, ziele angielskie, jeszcze chwilę dusić. Następnie przetrzeć sos
przez sitko, wymieszać z winem i zagotować. Miękką rybę wyłożyć na półmisek,
udekorować zieleniną. Osobno podać sos oraz ziemniaki z wody i surówkę.
Plik z chomika:
Madziulkaaa1118
Inne pliki z tego folderu:
@) Dania rybne-index.pdf
(143 KB)
Dorsz zapiekany w sosie szafranowym.pdf
(66 KB)
Dorsz zapiekany z kukurydzą.pdf
(55 KB)
Flądry w słoninie.pdf
(57 KB)
Galaretki z ryb.pdf
(75 KB)
Inne foldery tego chomika:
Desery
Drugie danie
KUCHNIA od kuchni
Kurczak i inne mięsa-Nowość
Przystawki i Sałatki
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin