Zupa gulaszowa z wieprzowiny.rtf

(32 KB) Pobierz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zupa gulaszowa z wieprzowiny

 

 

 

Składniki:

 

    •    30 dkg karkówki

    •    4 ziemniaki

    •    1 marchewka

    •    1 pietruszka

    •    kawałek selera

    •    1 por / biała część/

    •    ½ żółtej papryki

    •    1 cebula

    •    2 ząbki czosnku

    •    po łce mąki, śmietany i koncentratu pomidorowego

    •    sól, pieprz do smaku

    •    olej

   

    

 

 

    Sposób przyrządzenia:

    Mięso i warzywa umyć i pokroić w kosteczkę. W dużym garnku rozgrzać olej , wł mięso i oprószyć, podsmaż. Wlać około 2 litry wody dodać warzywa oprócz  ziemniaków, przyprawić  solą i pieprzem do smaku. Gotować pod przykryciem około 45 minut.  Dodać ziemniaki , gotować jeszcze 15 minut . Pod koniec gotowania dodać koncentrat pomidorowy.

 

    

Zgłoś jeśli naruszono regulamin