czas: 1-30 min SKŁADNIKI:
· 200g mięsa pokrojonego w cienkie plastry
· seler pokrojony cienko w paseczki ok .8o g
· marchew pokrojona cienko w paski ok.80 g
· papryka pokrojona cienko w paski ok.80 g
· 2 łyżki soja sosu
· 2 1/2 łyżki czerwonego wina
· 1 łyżka oleju do smazenia
· mąka do opruszenia
PRZYGOTOWANIE:
Warzywa pakowane do tych rolek może być dobrane do gustu dziecka, można też do środka zawinąć kawałek boczku lub szynki. Warzywa muszą być pokrojone bardzo cieniutko w paseczki. Zawijamy w roladki, oprószamy mąką. Wkładamy na patelnie i smażymy do zmiany koloru. Papierem kuchennym zbieramy tłuszcz z patelni. Wlewamy wymieszane soja sos i wino, przykrywamy pokrywką na 2 minuty. Po odkryciu gdy sos wyparuje trochę ,rolki nabiorą brązowego koloru.
Katrin_12345