Mięsne rolki po japońsku.doc

(96 KB) Pobierz
Mięsne rolki po japońsku

Mięsne rolki po japońsku

czas: 1-30 min


SKŁADNIKI:

·         200g mięsa pokrojonego w cienkie plastry

·         seler pokrojony cienko w paseczki ok .8o g

·         marchew pokrojona cienko w paski ok.80 g

·         papryka pokrojona cienko w paski ok.80 g

·         2 łyżki soja sosu

·         2 1/2 łyżki czerwonego wina

·         1 łyżka oleju do smazenia

·         mąka do opruszenia

PRZYGOTOWANIE:

Warzywa pakowane do tych rolek może być dobrane do gustu dziecka, można też do środka zawinąć kawałek boczku lub szynki. Warzywa muszą być pokrojone bardzo cieniutko w paseczki. Zawijamy w roladki, oprószamy mąką. Wkładamy na patelnie i smażymy do zmiany koloru. Papierem kuchennym zbieramy tłuszcz z patelni. Wlewamy wymieszane soja sos i wino, przykrywamy pokrywką na 2 minuty. Po odkryciu gdy sos wyparuje trochę ,rolki nabiorą brązowego koloru.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin