KURCZAK Z GRZANKAMI.doc

(24 KB) Pobierz
KURCZAK Z GRZANKAMI

KURCZAK Z GRZANKAMI

1 kurczak średniej wielkości

8 dag szynki

6 tostów

100 ml rosołu drobiowego

1 pęczek szałwi

sok z 1 cytryny

2 łyżki oliwy

sól

pieprz

Kurczaka umyć, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem, a do środka włożyć szałwię. Wędlinę pokroić w paseczki, wyłożyć nią dno garnka, na szynce ułożyć kurczaka, zalać małą ilością oliwy i podsmażyć. Wlać rosół i dusić około 1 godziny. Wyjąć kurczaka, pokroić na porcje i pokropić sokiem z cytryny. Tosty ułożyć na osobnym talerzu, polać sosem z duszenia kurczaka. Porcje mięsa ułożyć na tostach.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin