Biszkopt z masą truskawkową
Biszkopt: 5 jaj 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy Nadzienie: opakowanie mrożonych truskawek lub 1/2 kg świeżych duża paczka ciastek petitki lub innych miękkich 2x 200 ml wody 15 dkg cukru 1 galaretka truskawkowa 2 budynie śmietankowe 750 ml śmietany kremówki 3-4 śmietanfix-y 4 łyżki cukru pudru polewa czekoladowa gotowa
Upiec biszkopt z podanych składników, na średniej blasze. Do 200 ml wody dodać cukier zgotować, dodać galaretkę i mieszać do rozpuszczenia, dolać kolejne 200ml wody z rozpuszczonymi budyniami, wsypać truskawki i całość gotować mieszając na małym ogniu aż do zgęstnienia. Masę ostudzić i wyłożyć na biszkopt. Śmietanę ubić z 4 łyżkami cukru pudru i śmietanfixami, wylać śmietanę na masę truskawkową. Wyłożyć śmietanę ciastkami i polać roztopioną polewą, wstawić do lodówki do stężenia
b.mo4