Czas przygotowania: 40 minut; Czas zapiekania: 10 minut ; Ilość porcji: 8
Składniki :
· CIASTO NALEŚNIKOWE:
· 2 jajka
· 1 szklanka mąki
· 3/4 szklanki wody minerlanej gazowanej
· 3/4 szklanki mleka
· szczypta soli
· 3 łyżki oleju roślinnego
· NADZIENIE:
· 8 cienkich parówek
· pęczek natki pietruszki
· 8 dużych plastrów miękkiego żółtego sera
· 2 ząbki czosnku
· masło do wysmarowania naczynia żaroodpornego
Sposób przygotowania :
Składniki na ciasto naleśnikowe ubić do uzyskania gładkiej, jednolitej masy i odstawić na kilka minut. Następnie smażymy na natłuszczonej, gorącej patelni cienkie naleśniki.
Podgrzać parówki, natkę pietruszki posiekać i wymieszać z roztartym czosnkiem.
Usmażony naleśnik posypujemy pietruszką z czosnkiem, nakładamy plaster sera żółtego i parówkę a następnie zawijamy naleśnik w rulonik.
Zawinięte naleśniki wkładamy do posmarowanego masłem naczynia żaroodpornego i zapiekamy około 10 minut.
Naleśniki podawać gorące keczupem!
zkliban