Składniki (na dwie porcje):składniki na ciasto- szklanka mąki- pół łyżeczki soli- cztery łyżki oleju- 3-4 łyżki ciepłej wodyskładniki na wierzchW zasadzie to kładziemy dowolne składniki , w zależności do lubimy. Mogą też być:- pieczarki- wędlina (szynka, salami)- pomidor- duża ilość sera- przyprawy: oregano, bazylia, czosnek granulowany- koncentrat pomidorowyPrzygotowanie:Mąkę, olej i wodę mieszamy, a następnie ugniatamy, wałkujemy i smażymy króciutko na patelni teflonowej. Następnie na wierzchu rozsmarowujemy koncentrat pomidorowy i kładziemy składniki. Wykładamy na rozgrzaną patelnie i przykrywamy pokrywką Po kilku minutach ser powinien się pięknie rozpuścić Pizza gotowa! Smacznego!
SKŁADNIKI: 100 g mąki pszennej t. 650, 100g mąki pełnoziarnistej, 2 łyżki zmielonych migdałów, łyżeczka suchych drożdży, sól, cukier, 100 ml wody, garść liści szpinaku lub rukoli,czerwona cebula,2 pomidory, zioła, pieczarki30 g wędzonej mozzarelli, 30 fety Light, 30 g sera pleśniowego. PRZYGOTOWANIE: 1. Połącz dwa rodzaje mąki z migdałami. 2. Dodaj suche drożdże, szczyptę soli, cukru i ok. 100 ml wody.3. Ugnieć ciasto. 4. Podziel je na 4 części. 5. Z jednej części uformuj placek i podpiecz w 180° C. 6. Na placek nałóż rukolę lub szpinak, plasterki cebuli, pomidorów, pieczarki i posyp ziołami. 7. Przygotuj miks mozzarelli, fety i sera pleśniowego i przykryj placek. 8. Trzymaj w piekarniku do rozpuszczenia sera.ciasto na 4 porcje
Mario76