Sk�adniki * Sk�adniki ciasta: * * 1,5 szklanki m�ki * 1/2 szklanki cukru * 15 dkg margaryny * 2 ��tka * 2 �y�eczki ciemnego kakao * 1 �y�eczka proszku do pieczenia * * Sk�adniki masy serowej: * * 1/2-3/4 kg twarogu trzykrotnie mielonego * 1 szklanka cukru * 10 dkg mas�a rozpuszczonego * 2 ��tka * 1 �y�ka m�ki ziemniaczanej * aromat cytrynowy * piana z 4 bia�ek * dowolna polewa na ciasto Opis przygotowania Sk�adniki ciasta zagnie�� w misce i podzieli� na 2 cz�ci,a nast�pnie w�o�y� do zamra�alnika na 2 godziny. Przygotowan� blaszk� ,najlepiej tortownic� wysmarowa� margaryn� i wysypa� tart� bu�k� (ja do sernik�w cz�sto u�ywam do blachy kokosowe wi�rki). Zetrze� jedn� cz�� ciasta na tarce i dok�adnie roz�o�y� na dnie blaszki. Twar�g przepielony utrze� z pozosta�ymi sk�adnikami,doda� aromat i ewentualnie bakalie uprzednio obtoczone w m�ce i ubite bia�ka. Delikatnie przemiesza� �y�k� (nie mikserem). Wyla� mas� serow� na starte ciasto ,delikatnie wyr�wna� i zetrze� pozosta�� cz�� ciasta. Wstawi� do piekarnika nagrzanego do ok.180 o C na ok.50-60 minut.Po upieczeniu pola� dowoln� polew�.
ewaz1954