Sernik z brzoskwinią na kruchym ciescie..txt

(1 KB) Pobierz
Sk�adniki

    * Na ciasto kruche:
    * 2 szklanki m�ki pszennej
    * 2 �y�ki sto�owe cukru
    * 2 �y�eczki proszku do pieczenia
    * 2 ��tka
    * 1 kostka margaryny
    * 0,5 kg sera bia�ego lub z wiadereczka

    * 1 budy� �mietankowy
    * 2 jajka
    * 0,5 szklanki cukru
    * 12,5 dag margaryny
    * 16 g cukru waniliowego
    * 1 puszka brzoskwi� w syropie

Opis przygotowania
Sk�adniki na ciasto szybko zagniatamy i wk�adamy 1/4 ciasta do zamra�arki. 
Blach� wyk�adamy papierem do pieczenia i wyklejamy sp�d ciastem. 
Ser bia�y (bez wcze�niejszego mielenia-lub ser z wiadereczka ) ucieramy z cukrem,
 cukrem waniliowym, jajkami, margaryn� i budyniem drewnian� pa�k� a� masa b�dzie g�adka a cukier si� rozpu�ci.
Wylewamy mas� serow� na ciasto.Os�czone z syropu brzoskwinie kroimy w kosteczk� i rozk�adamy na serze.
Na wierzch �cieramy na grubej tarce zamro�one ciasto.
Wstawiamy sernik do nagrzanego do 100 stopni piekarnika i od razu zwi�kszamy temperatur� do 180 stopni.
Pieczemy ok.45 minut (max. 50 minut).
 Sernik ten piek� wtedy, gdy potrzebuj� wi�kszej ilo�ci ciast np. na �wi�ta.
Robi si� go szybko i nie obci��a zbytnio kieszeni.Przede wszystkim jednak dlatego,�e jest bardzo smaczny.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin