Sk�adniki * Na ciasto kruche: * 2 szklanki m�ki pszennej * 2 �y�ki sto�owe cukru * 2 �y�eczki proszku do pieczenia * 2 ��tka * 1 kostka margaryny * 0,5 kg sera bia�ego lub z wiadereczka * 1 budy� �mietankowy * 2 jajka * 0,5 szklanki cukru * 12,5 dag margaryny * 16 g cukru waniliowego * 1 puszka brzoskwi� w syropie Opis przygotowania Sk�adniki na ciasto szybko zagniatamy i wk�adamy 1/4 ciasta do zamra�arki. Blach� wyk�adamy papierem do pieczenia i wyklejamy sp�d ciastem. Ser bia�y (bez wcze�niejszego mielenia-lub ser z wiadereczka ) ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym, jajkami, margaryn� i budyniem drewnian� pa�k� a� masa b�dzie g�adka a cukier si� rozpu�ci. Wylewamy mas� serow� na ciasto.Os�czone z syropu brzoskwinie kroimy w kosteczk� i rozk�adamy na serze. Na wierzch �cieramy na grubej tarce zamro�one ciasto. Wstawiamy sernik do nagrzanego do 100 stopni piekarnika i od razu zwi�kszamy temperatur� do 180 stopni. Pieczemy ok.45 minut (max. 50 minut). Sernik ten piek� wtedy, gdy potrzebuj� wi�kszej ilo�ci ciast np. na �wi�ta. Robi si� go szybko i nie obci��a zbytnio kieszeni.Przede wszystkim jednak dlatego,�e jest bardzo smaczny.
ewaz1954