CIASTO ORZECHOWY PRZYSMAK.txt

(0 KB) Pobierz
CIASTO
11/2 SZKLANKI MAKI PRZEENNEJ
1 SZKLANKA MIELONYCH ORZECH�W WLOSKICH
3/4 SZKLANKI CUKRU
6 JAJEK
1 LYZECZKA PROSZKU DO PIECZENIA
MASA ORZEHOWA
1 SZKLANKA MIELONYCH ORZECH�W WLOSKICH
190 ML MLEKA
1/2 SZKLANKI CUKRU PUDRU
200 G  Kasi
PONANDTO
ORZECHY DO DEKORACI
TLUSZCZ DO POSMAROWANIA BLASZKI 

WYKONANIE CIASTA
1.ODDZIELIC BIALKA OD ZLLTEK
2.BIALKA UBIC NA SZTYWNA PIANE WSYPAC CUKIER I UBIJAC DODAWAC PO JEDNYM Z�LTKU I UBIC NA JEDNOLIA MASE
3.MAKE WYMIESZAC Z PROSZKIEM DO PIECZENIA DODAWAC DO UBITYCH JAJEK I DELIKATNIE MIESZAC
4 .NA KONIEC WSYPAC ORZECHY DOKLADNIE WYMIESZAC
5.CIASTO WYLAC DO POSMAROWANEJ TLUSZCZEM BLASZKI O WYMIARACH 20X35 CM. PIEC. W TEMP. 160 C PRZEZ 30 MINUT
WYKONANIE MASY
MLEKO ZAGOTOWAC WRZACYM MLEKIEM ZALAC ORZECHY I OSTUDZIC
MARGARYNE UTRZEC Z CUKREM PUDREM NA PUSZYSTA MASE DO UTARTEJ MASY DODAWAC PO LYZCE ORZECH�W I DALEJ UCIERAC
OSTUDZONE CIASTO PRZEKROIC WZDLUZ I PRZELOZYC POLOWA MASY
POZOSTALYM KREMEM POSMAROWAC WIERZCH
UDEKOROWAC CIASTO ORZECHAMI 
Zgłoś jeśli naruszono regulamin