Bursztynowe cebulki.doc

(0 KB) Pobierz

Produkty:

 

- 1 kg malutkich cebulek (może być dymka przeznaczona do rozsady)

- sól. Zalewa: 4 szklanki białego wytrawnego wina

- 2 szklanki białego octu winnego

- 1-2 papryczki chili

- 2 łyżeczki ziaren pieprzu

- 3 łyżeczki gorczycy

- po 1 łyżeczce ziela angielskiego i kurkumy

- 2 liście laurowe

- 6 łyżek cukru

- 1 łyżka soli

 

Wykonanie:

 

Cebulki obierz, włóż do miski. Zagotuj szklankę wody z 1 łyżką soli, zalej cebulki, osącz po 12 godzinach. Połącz składniki marynaty, gotuj 5 minut. Cebulki poukładaj w wyparzonych, jeszcze gorących słoikach, pokryj wrzącą zalewą i zamknij. Są gotowe po 6 dniach.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin