Baleron Białoruski.pdf
(
228 KB
)
Pobierz
348172985 UNPDF
Baleron Białoruski
Składniki:
1. Kurczak ok.2 kg
2.1podwójnapierkurcaka
3.1główkaconku
4.ól
5. pieprz czarny
6.1łyżkażelatnypożywcej
Oraoliapożywca
Wykonanie
K
urcakaipierumydiouyd.Natpnieapomocąotregonożykaoddielidmioodkoci/
wyluowad/.Jatorobiacynającodpieritakabypootałjedenwielkipłatmiaraemekórą.
Natpniewytkool,conkuj,piepridodajżelatynuchąabywytkoipotemkleiło.
Takprygotowanemiootawiamwlodówcenanoc.Natpnegodniawytkorolujtakaby
miowradodatkowapieriąbyłowerwątrkórykurcakaiawijambardocelniewoli
pożywcą/prerocytąniealuminiową/.Powtawjebatonktóryprypominatruclmakową.Tak
prygotowanąpacukparwtemp.80t.Cpreokoło3-4 godziny. Po tym czasie zostawiam do
otygnicianajlepiejnanoc.
bywmocnidmakmożnadodaddorodkamiadodatkowomajeranek.
SMACZNEGO
Wosiek
Plik z chomika:
gevaudan
Inne pliki z tego folderu:
Dębski H. - Obiady na każdy dzień roku.pdf
(136235 KB)
Kuchnia Polska regionalna Mazowsze - Kurpie - Podlasie.pdf
(50642 KB)
Markuza-Bieniecka B. - Chodnik znad Niemna - kuchnia litewska.pdf
(67198 KB)
Kotarska E. - Kuchnia egzotyczna w polskim domu.pdf
(34807 KB)
Włodek S. - Zapiekanki, suflety, tarty.pdf
(9255 KB)
Inne foldery tego chomika:
akwarystyka
alko
druty, meble itp
historia sztuki pdf i filmy
skoda
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin