BULION Z WODOROSTAMI.doc

(19 KB) Pobierz
BULION Z WODOROSTAMI

BULION Z WODOROSTAMI

 

Składniki

zielona część liścia kapusty pekińskiej

1 marchewka

1 cienki plaster selera

4 małe pieczarki

garść wodorostów Arame

1 łyżka sosu sojowego

1 łyżka octu ryżowego

1 łyżeczka oliwy truflowej

1 łyżeczka oleju sezamowego

1 łyżeczka soli

1 litr wody

 

Przygotowanie

Do gotującej się wody wrzucamy marchewkę i seler pokrojone w cienkie paseczki, pieczarkę pokrojoną w ćwiartki i pokrojoną zieloną część liścia kapusty pekińskiej. Po 10 minutach dosypujemy soli i gotujemy jeszcze 10 minut, dorzucamy wodorosty, chwilę mieszamy, zdejmujemy z palnika. Dolewamy sos sojowy, ocet ryżowy, olej sezamowy i oliwę truflową. Jeżeli ktoś lubi bardziej pikantne potrawy może dodać chili i soli w ilości według uznania.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin