powiem jedno SMACZNEGO Jak wiesz to marihuanę nie tylko służy do palenia (THC rozpuszcza się także w tłuszczu i alkoholu), można z niej robić różne ciekawe rzeczy np. potrawy kulinarne lub napoje. Oto kilka przepisów na takie cuda, mylę iż każdy może je łatwo i szybko przygotować w własnym domu i cieszyć się ze swych jakże niecodziennych umiejętnoci kulinarnych. Życzę powodzenia i smacznego. Herbatniki - we herbatnik i posmaruj go masłem lub margarynš (koniecznie tłuszczem). - na wierzch herbatnika połóż topa marihuany i wstaw go do mikrofalówki lub piekarnika. - czekaj, aż tłuszcz lub ser się roztopi i THC uwolni się z topa. - jeżeli już to nastšpiło to herbatnik z THC jest gotowy do podania i zabawa się zaczyna. Alkohol z THC - przemyj około 10 gram stuffu wodš (by pozbyć się zanieczyszczeń np: kurzu). - następnie zalej marihuanę spirytusem w hermetycznym naczyniu na około tydzień. - kolejnym krokiem jest odcedzenie spirytusu od grassu. - spirytus oczywicie należy rozcięczyć (lub nie - dla twrdogłowych), można dodać soku dla zabicia gorzkiego smaku. Mleko - do garnka wlać 1 litr mleka i około 5-10 gram konopi. - mleko gotować na wolnym ogniu przez 30 minut cišgle mieszajšc. - następnie mleko odcedzić, i już jest gotowe do spożycia. Jogurt z haszyszem * składniki: gram hashyszu, łyżka oleju. - posiekaj drobno hash i połóż go na łyżeczkę do herbaty. - polej hash odrobinš oleju tak by tylko olej pokrył hashysz. - następnie podgrzewaj łyżeczkę tak by hashysz zaczšł bulgotać. - wystud olej z hashem i dodaj go do jogurtu poczym wymieszaj solidnie. Naleniki * składniki: 1/4 szklanki mški, 2 łyżeczki stołowe proszku do pieczenia, 2 łyżeczki do herbaty cukru, 1/2 łyżeczki do herbaty soli, szczypta cynamonu, 2 łyżki stołowe oleju, 1/2 szklanki wody, 3/4 szklanki mleka gotowanego z marihuanš. - rozgrzej patelnię na rednim ogniu. - wszystkie suche składniki wymieszaj w jednym naczyniu, a mokre w drugim. - teraz wszystko razem wymieszaj (suche z mokrymi). - pilnuj by cały czas patelnia była tłusta, obracaj nalenika gdy zacznie się rumienić. - następnie można zwijać naleniki z powidłami lub serem itd. Budyń - jak najwięcej LICI z roliny przegotuj w zwykłej wodzie. - czynnoć tę powtórz z pięć razy, za każdym razem wymieniajšc wodę. - po pištym przegotowaniu lici odced je i wrzuć do mleka. - następnie rób wszystko tak jak by robił (a) budyń, zgodnie z instrukcjami na torebce od budyniu. Zielona zupa - 1 puszka skondensowanej zupy wolowej. - 3 łyżki stołowe trawy. - 3 łyżki stołowe soku cytrynowego. - 1/2 puszki wody. Zmieszaj wszystko w garnku i podgrzewaj, aż zacznie się gotować na wolnym ogniu. Pozostaw w lodowce na dwie, trzy godziny. Następnie odgrzej i podaj. Krokiety mielone - 400g mielonego. - 1/4 filiżanki posiekanej cebuli. - 1 puszka kremu z grzybów (grzybowej zupy). - 1/4 filiżanki bulki tartej. - 3 łyżki stołowe trawy. - 3 łyżki stołowe przyprawy (dowolnej - według gustu). Zmieszaj wszystko i uformuj w krokieciki. Smaż na patelni do uzyskania bršzowego koloru. W garnku rozrób zupę wraz z 1/2 puszki wody, wrzuć pulpety, przykryj pokrywka i gotuj przez 30 minut na małym ogniu. Porcja na 4 osoby. Sos do spagetti - 1 słoik przecieru pomidorowego. - 2 łyżki stołowe oleju z oliwek. - 1/2 filiżanki posiekanej cebuli. - 1/2 filiżanki posiekanej trawy. - 1 szczypta pieprzu. - 1 szklanka wody. - 1/2 zšbka czosnku. - 1 szczypta tymianku. - 1/2 łyżeczki soli. Zmieszaj wszystko w garnku, przykryj pokrywka i du na małym ogniu przez dwie godziny regularnie mieszajšc. Czerwona fasolka - 800g czerwonej fasoli (może być inna). - 400g bekonu lub kiełbasy. - 2 filiżanki czerwonego wina. - 4 łyżki stołowe chili. - 1/2 zšbka czosnku. - 1 filiżanka posiekanej trawy. - 1/2 filiżanki grzybów (NIE psylocybów). Fasole namoczyć przez noc w wodzie. Wrzuć następnie jš do gotujšcej się wody i du przynajmniej przez godzinę, dodajšc wody, pamiętaj by fasola była cały czas niš (wodš) przykryta. Dodaj resztę składników i du przez następne trzy godziny. Posól według uznania. Porcja na 10 osób. Kara krakersy [1 ciasteczko] -2 okršgłe krakersy. -1 łyżka masła orzechowego lub ser. -1 łyżka trawy. Rozprowad masło orzechowe, lub ser po jednej stronie każdego z krakersów; posyp cannab po tych powierzchniach; zrób sobie sandwitcha (ser, sałata itp.) - oczywicie z krakersów. Zawiń w cienkš folie aluminiowa. Piecz w piekarniku w temp. 350* przez 20 minut. Pozostaw sandwitcha na noc w lodowce, póniej zjedz i ciesz się jazdš przez 6 godzin. Tort mietankowo - marihuanowy * czas przygotowania. 1,5 h, 100 g - 450 kcal Składniki: - 250 ml mleka. - pół kostki masła. - 10 g marychy. - pół litra mietany 36 proc. - 2,5 szklanki mški, najlepiej tortowej. - 1 szklanka cukru. - 1 cukier waniliowy. - 3 łyżeczki proszku do pieczenia. - orzechy włoskie i laskowe (wedle uznania). - 1 tabl. białej czekolady. Wykonanie Placek: Mleko podgrzewamy na małym ogniu. Kiedy zaczyna parować, wrzucamy marykę, dodajemy masło. Wszystko razem musi się zagotować. Następnie, nie czekajać, aż wystygnie, dokładnie miksujemy. Odstawiamy do wystygnięcia. Następnie dodajemy mškę oraz siekane orzechy, proszek do pieczenia, startš na tarce czekoladę. Dokładnie wszysto mieszamy. Wlewamy do nasmarowarowanej olejem brytfanny. Wstawiamy do pieca nagrzanego do temperatury 200 stopni minutnik nastawiamy na 20-30 min. Ciasto wyjmujemy, gdy spód jest rumiany. Krem: mietanę rozlewamy na pół. Jednš połowę ubijamy z cukrem waniliowym, drugš z normalnym - tak by powstała bita mietana. Upieczony placek kroimy na pół i przekładamy kremem. Drugš połowę przekładamy drugim kremem, łšczšc podzielone placki. Wystrój zewnętrzny wedle okazji i uznania. Uniwersalny: siekane orzechy, kakao i winogrona. Afrykańczyk (lub Afroamerykanin) haszyszowy * czas przygotowania. 1 h, 100 g - 320 kcal. Składniki: - 2 szklanki mški. - 2 kostki masła. - 1 szklanka cukru. - kakao (iloć w zależnoci od pożšdanego efektu, Nigeryjczyk: 10 łyżeczek, Mulat: 5 łyżeczek). - 5 łyżeczek proszku do pieczenia. - 1 jajko. - 1 szklanka mleka. - 6 gietów (gram) haszu. Wykonanie: Rozpuszczamy hasz w uprzednio już podgrzanym, ciepłym mleku. Wszystko podgrzewamy, aż haszysz całkowicie się rozpuci. Dodajemy mškę, cukier, proszek do pieczenia i jajko. Wszystkie składniki dobrze mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Wlewamy do brytfanny i wstawiamy do pieca nagrzanego do 200 stopni. Pieczemy około 20 minut. Nie wyłšczamy piekarnika, zanim nie sprawdzimy, czy ciasto się upiekło. Drewniany patyczek wbijamy w placek i patyk wyjmujemy. Jeli zostajš na nim grudki, ciasto musi się jeszcze dopiec. Piekarnik wyłšczamy wtedy, gdy patyk będzie suchy. UWAGA! Nie jemy ciasta, zanim nie wystygnie (jaka godzina), bo wtedy uczta skończyć się może skrętem kiszek i rozstrojem żołšdka. Holi Bhang Składniki: - 1-1/2 szklanki wody - 2-1/2 szklanki ciepłego mleka - 1 łyżka stołowa wyprażonych i posiekanych migdałów - 1 łyżka posiekanych orzechów nerkowca - 1/2 łyżka posiekanych pistacji - 1/4 łyżki nasion maku - 1/4 łyżka nasion melona (kharbooj seeds - obrane nasiona melonów i cantalop - przyp. Arm.) - 1/4 łyżki anyżu - 1/4 łyżeczki (nie - łyżki! - przyp. Arm.) zmielonego cardamonu - 1/4 szklanki ususzonych płatków róży - 1 łyżeczka wody różanej - 1/4 łyżeczki pieprzu - 1/8 łyżeczki imbiru - 1/8 łyżeczki sproszkowanego cynamonu - 1/2-3/4 szklanki cukru - 15 gram lici i pšków cannabis (co jest zakazane w wielu miejscach i dostępne w niewielu sklepach, niektórzy nie majš możliwoci użyć tego składnika (taa.. zakazane, niezakazane i tak figę to znaczy - przyp. Arm.) Sposób przyrzšdzenia: Oczyć licie i pški cannabis usuwajšc wszelkie gałšzki i nasiona Umyj je dokładnie W garnku zagotuj wodę Dodaj wszystkie składniki prócz cukru i mleka Gotuj to na wolnym ogniu przez 10 minut Odced i zatrzymaj płyn Stałš częć przemiel w kamiennym (!?) młynku dodajšc 1-2 łyżki stołowe ciepłego mleka Przecinij przez mulin (rodzaj bawełny - przyp. Armag.) oddzielajšc płyn do naczynia Powtarzaj poprzednie dwa kroki póki nie zużyjesz 1 szklanki mleka a stała częć nie stanie się sucha i wiórowata Wyekstrachowane mleko powinno być pozbawione zanieczyszczeń Zmieszaj tak otrzymane mleko z zagotowanš przedtem wodš Dodaj pozostałe mleko i cukier Chłod przez 2-3 godziny i podawaj Wydajnoć: 4 szklanki Czas: 45 minut Przechowywać można przez: 1-2 dni (hehe - kto by wytrzymał ;P - przyp. Arm.) SMACZNEGO :-) izzi8 2005-05-09 13:35:52 skomentuj (6) bylem i worcilem i BARDZO DUZO ZOBACZYLEM Więc byłem w watykanie w samym temacie pisze ze duzo widzialem ale przed tym musialem 12 godzin czekac az otworza bramki do placu w.Piotra ale i tak na poczatku niechcieli puszczac ale jakto wlosi na polskie"a huj jest waznydizne wpuszczamy naplac" no i sie stalo biegne star trzymam za rekee... I JEST ostalem sie na plac mam bardzo duzo zjdec ok.106 a 50 z samymi samochodami bylo fajnie poznalem fajnych ludzi a zwlaszcza Wojtka lat 42 lg chyba z 10000 kg (żart) ale jest przy duzej masie.Wiec atmosfera byla szokujaca adrenalina wszystko tak to przezywalem ze 12 godzin nic niejadlem niesralem ani nie sikalem . Przywiazlem pare pamiatek z mista Padwa ok.ja koncze bo mi stara cos mruczy ze mam kompa wylaczyc wiez zegnam was Z PANEM BOGIEM AMEN. THE END 8-() izzi8 2005-04-12 21:59:03 skomentuj (0) "Ćiawory" jest to piosenka o anty marichuanie Psi Sqad I.Ide parkiem z nowym zegarkiem spotykam ciaworów buchajšcych z worów zaczęli mnie gonic bi nie potrafiš sie od tego uwolnic.Ja tez tak mialem ale buchać przestalem bo dziury w muzgu posiadalem. eeelooo ref.Jaranie zabija tak...
pozebrze