Pieczeń wieprzowa w ziołowej pierzynce.rtf

(6 KB) Pobierz
Pieczeñ wieprzowa w zio³owej pierzynce

Pieczeń wieprzowa w ziołowej pierzynce

 

Składniki:

1,5 kg surowej szynki

pół szklanki tartej bułki

pół szklanki śmietany

pół szklanki musztardy

pół szklanki posiekanych ziół

jajo

l, pieprz

 

Mięso umyj, osusz, natrzyj solą oraz pieprzem i odstaw na pół godziny. Po tym czasie wstaw je do piekarnika nagrzanego do temperatury 200°C i upiecz w ciągu 60-70 minut.

 

Buł tartą wymieszaną ze śmietaną, musztardą, jajkiem i ziołami wyrób naadką masę, doprawiając ją do smaku solą oraz pieprzem. Masą obłóż podpieczone mięso i wstaw ponownie do nagrzanego piekarnika na około pół godziny (masa powinna się zrumienić). Podawaj na zimno lub na gorąco z marynowanymi warzywami.

 

Do pieczonej szynki możesz podać sos z pieczenia zagęszczony mą ziemniaczaną i doprawiony śmietaną.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin