Barszcz ukraiński.rtf

(6 KB) Pobierz
Barszcz ukraiñski

Barszcz ukraiński

 

Składniki:

Bulion warzywny WINIARY (2 kostki)

30 dag drobnych buraczków

mała włoszczyzna

15 dag kapusty włoskiej

3 ziemniaki

10 dag białej fasolki

2 ogórki kwaszone

mała puszka (7 dag) koncentratu pomidorowego

pół szklanki gęstej śmietany

l

czarny pieprz

cukier

 

Fasolę umyj, zalej gorą wodą i mocz 2 godziny, wodę odlej, a następnie zalej wrzątkiem i ugotuj fasolę do miękkości. Buraki wyszoruj, zalej wrzą wodą i gotuj 40 minut, po czym ostudź, obierz ze skórki i zetrzyj na tarce do jarzyn o dużych otworach. Włoszczyznę obierz, zetrzyj na tarce do jarzyn. Ogórki obierz i pokrój w kostkę. Ziemniaki obierz, opłucz, pokrój w małą kostkę; kapustę poszatkuj.

 

W garnku zagotuj 3 litry wody z kostkami bulionowymi. Włóżoszczyznę oraz kapustę i ziemniaki, całość gotuj 15 minut. Potem dodaj buraki i ogórki, gotuj jeszcze 10 minut. Teraz dołóż ugotowaną fasolę, wszystko razem zagotuj, dopraw koncentratem pomidorowym, śmieta, solą, pieprzem oraz cukrem do smaku.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin