Horiatiki.doc

(131 KB) Pobierz
Horiatiki

Horiatiki

3 pomidory,

1 ogórek,

1 czerwona cebula,

1 ząbek czosnku,

1 zielona papryka (lub kolorowe),

200g czarnych oliwek,

180g sera feta

100ml oliwy z oliwek Extra Virgin,

2 łyżki soku z cytryny,

posiekana natka pietruszki,

sól, biały pieprz, oregano.

 

Pomidory pokroić w grubą kostkę, ogórka ze skórką pokroić w półplastry. Paprykę i cebulę po oczyszczeniu pokroić w kostkę, Wszystkie składniki z oliwkami przełożyć do salaterki. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekaną natkę pietruszki. Dodać pokrojoną w kostkę fetę. Doprawić sokiem z cytryny, solą, pieprzem i oregano. Dolać oliwę i całość wymieszać. Na godzinę schować sałatkę do lodówki.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin