Sałatka z tuńczyka z kiełkami.pdf

(31 KB) Pobierz
94518679 UNPDF
Sałatka z tuńczyka z kiełkami
Składniki Przepis
puszka tuńczyka w sosie
własnym
3/4 puszki kiełków sojowych
woreczek ryżu paraboiled
pół małej cebulki
4 jajka
3 ogórki konserwowe
pól świeżej papryki
3 łyżki majonezu
łyżeczka musztardy
sól, pieprz, papryka
Jaja ugotować na twardo, ryż według przepisu na
opakowaniu. Ostudzony ryż wymieszać z kiełkami
sojowymi, pokrojonymi w cząstki jajkami, plasterkami
ogórka, paseczkami papryki i cebulą pokrojoną w
piórka. Dodać osączonego tuńczyka i wymieszać z
majonezem i przyprawami.
Można jeść sama albo podawać do ciemnego
pieczywa. Ponieważ sałatka jest dość gęsta, może
nawet udawać pastę na chlebku.
94518679.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin