GOŁĄBKI.doc

(20 KB) Pobierz
„GOŁĄBKI”

                                       „GOŁĄBKI”

Składniki:

1 kg kapusty

½ kg mięsa mielonego

2 jajka

pieprz, sól, majeranek, vegeta

2 cebulki

3 łyżki mąki ziemniaczanej

przecier pomidorowy (2 małe puszki) lub gotowy sos w proszku Napoli.

 

Wykonanie:

Kapustę poszatkować, posolić, odstawić.

Porządnie odcisnąć, dodać pozostałe składniki, wymieszać. Uformować kotlety, podpiec na oleju, włożyć do garnka, przełożyć listkami kapusty, warstwy, zalać wodą i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu ok. 40 min.- dodać koncentrat pomidorowy i jeszcze podusić. Albo zamiast wody i koncentratu pomidorowego zalać rozrobionym sosem w proszku.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin