Kociołek włóczęgi.txt

(1 KB) Pobierz
kocio�ek w��cz�gi 

czyli zupa gulaszowa ala mjr-s w�a�nie wykonana osobi�cie
sk�adniki:

40 dag giczki wo�owej,10 dkg mielonego,5 skrzyde�ek,10 dkg �o��dk�w,
10 dag serc drobiowych,10 ma�ych m�odych ziemniak�w,p� skl.ry�u,
trzy du�e r�nokolorowe papryki,3 ostre papryczki,puszka fasoli,
2 pomidory,seler,2 marchewki,3 cebule,3 z�bki czosnku,pieprz ziarnisty,
koncentrat pomidorowy,torebka s�odkiej papryki,s�l,kminek,czarnuszka,
kawa�ak �wie�ego imbiru,majeranek,p�czek koperku,olej,szczypior dymki.                                                                   Do wielkiego gara (tak z 5l) wlewamy 1,5 l wody, koncentrat, pokrojone pomidory i sporo zieren pieprzu i niech to sie ca�y czas gotuje ...
giczk� kroimy na kawa�y i osma�amy na bardzo gor�cym oleju, niech sie nawet troche przypali, z przyprawami i do gara ...
potem partiami osma�a� skrzyde�ka, zo��dki, serca, mielone, cebule z czosnkiem, papryke z ry�em, warzywa i do gara i do gara i do gara ...
ziemniaczki tylko op�uka� i na p�, od wrzucenia ry�u osma�onego i ziemniak�w dusi� 25 min.
zdj�� z ognia, doda� fasole, posiekany koper i sporo �wie�ego szczypioru z dymki
Zgłoś jeśli naruszono regulamin