Zupa a'la meksykańska.txt

(0 KB) Pobierz
Zupa "meksyka�ska"

sk�adniki
1 litr roso�u,2 z�bki czosnku,2 swie�e paryczki chilli,1 cukinia,
1 puszka pomidor�w w zalewie,2 �y�. koncentratu pomidorowego,
1 �.sosu Worchester,1 - 2 marchewki,1 �y�.cukru,2 jajka,tabasco,
1 puszka kukurydzy,s�l,pieprz,sok z 1 cytryny,szczypta oregano,
kilka plasterk�w wedliny (np. szynki),ew, szczypiorek.

spos�b przygotowania
Ros�l ugotowa�. 
Jajka ugotowac na twardo
W�dlin� pokroi� w paseczki. Zmiksowac: pomidory, czosnek, origano, koncentrat, sos Worchester, cukier.
Cukini� i marchewki pokroic w talarki. Wrzucic do roso�u razem z kukurydz�. Pogotowac 5 min.
Do roso�u z warzywami wlac zmikowane pomidory. wrzucic w�dlin�.Zagotowa�. Doprawi� tabasco i cytryn�.
Podawa� z jajkiem i ew. szczypiorkiem.


Zgłoś jeśli naruszono regulamin