Zupa "meksyka�ska" sk�adniki 1 litr roso�u,2 z�bki czosnku,2 swie�e paryczki chilli,1 cukinia, 1 puszka pomidor�w w zalewie,2 �y�. koncentratu pomidorowego, 1 �.sosu Worchester,1 - 2 marchewki,1 �y�.cukru,2 jajka,tabasco, 1 puszka kukurydzy,s�l,pieprz,sok z 1 cytryny,szczypta oregano, kilka plasterk�w wedliny (np. szynki),ew, szczypiorek. spos�b przygotowania Ros�l ugotowa�. Jajka ugotowac na twardo W�dlin� pokroi� w paseczki. Zmiksowac: pomidory, czosnek, origano, koncentrat, sos Worchester, cukier. Cukini� i marchewki pokroic w talarki. Wrzucic do roso�u razem z kukurydz�. Pogotowac 5 min. Do roso�u z warzywami wlac zmikowane pomidory. wrzucic w�dlin�.Zagotowa�. Doprawi� tabasco i cytryn�. Podawa� z jajkiem i ew. szczypiorkiem.
szafapracuje