ZUPA POMIDOROWA Z CAŁYCH POMIDORÓW
1 duża porcja lub dwie małe
SKŁADNIKI:
5 pomidorów z puszki + sok (mięsistych, czyli podłużnych, duża puszka chyba 420g netto)
2 łyżki startej marchewki
1 kostka rosołowa
czosnek granulowany lub posiekany świerzy
pieprz czarny do smaku
uubione przyprawy np: pieprze kolorowe, czhilli, bazylia itp.
makaron
suszona natka pietruszki do dekoracji
PRZYGOTOWANIE:
Makaron przygotować najlepiej pod koniec gotowania się pomidorów, by był świerzy i mięciutki.
Z pomidorów odciąć twarde, zielone części od gałązki, wrzucić do garnka, dodać sok z puszki, marchew i kostkę rosołową.
Zagotować ii na małym ogniu mieszać i ugniatać często aż się pomidory rozpadną. Doprawić na koniec. przelać do talerza i dodać sświerzy, gorący makaron. Posypać natką.
daroroda