ZUPA POMIDOROWA Z CAŁYCH POMIDORÓW.doc

(1 KB) Pobierz

ZUPA POMIDOROWA Z CAŁYCH POMIDORÓW

 

1 duża porcja lub dwie małe

 

SKŁADNIKI:

 

5 pomidorów z puszki + sok (mięsistych, czyli podłużnych, duża puszka chyba 420g netto)

2 łyżki startej marchewki

1 kostka rosołowa

czosnek granulowany lub posiekany świerzy

pieprz czarny do smaku

uubione przyprawy np: pieprze kolorowe, czhilli, bazylia itp.

makaron

suszona natka pietruszki do dekoracji

 

 

PRZYGOTOWANIE:

 

Makaron przygotować najlepiej pod koniec gotowania się pomidorów, by był świerzy i mięciutki.

Z pomidorów odciąć twarde, zielone części od gałązki, wrzucić do garnka, dodać sok z puszki, marchew i kostkę rosołową.

Zagotować ii na małym ogniu mieszać i ugniatać często aż się pomidory rozpadną. Doprawić na koniec. przelać do talerza i dodać sświerzy, gorący makaron. Posypać natką.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin