Świńskie ryjki*
Składniki:1 kg pieczarek 4 cebule słoik sałatki meksykańskiej 3 czerwone papryki koncentrat pomidorowy 12 parówek cienkich lub cienkich kiełbasek sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka słodkiej papryki szczypta ostrej papryki olej Sposób przyrządzenia:Cebulę pokroić w grubą kostkę i zeszklić na oleju, dodać pokrojone w paski pieczarki ,podlać wodą i dusić ok.20 min .Paprykę pokroić w paseczki ,zeszklić na oleju i dodać do pieczarek .Włożyć sałatkę meksykańską ,przyprawy i koncentrat pomidorowy. Parówki przekroić w poprzek na połowę i na 4 części wzdłuż ,podpiec na oleju aż skręcą się w kształcie ryjków .Włożyć ryjki do pozostałych składników ,dusić razem jeszcze 10 min na wolnym ogniu.
daroroda