Świńskie ryjki.docx

(12 KB) Pobierz

Świńskie ryjki*

 

Składniki:
1 kg pieczarek
4 cebule
słoik sałatki meksykańskiej
3 czerwone papryki
koncentrat pomidorowy
12 parówek cienkich lub cienkich kiełbasek
sól i pieprz do smaku
1 łyżeczka słodkiej papryki
szczypta ostrej papryki
olej
Sposób przyrządzenia:
Cebulę pokroić w grubą kostkę i zeszklić na oleju, dodać pokrojone w paski pieczarki ,podlać wodą i dusić ok.20 min .Paprykę pokroić w paseczki ,zeszklić na oleju i dodać do pieczarek .Włożyć sałatkę meksykańską ,przyprawy i koncentrat pomidorowy. Parówki przekroić w poprzek na połowę i na 4 części wzdłuż ,podpiec na oleju aż skręcą się w kształcie ryjków .Włożyć ryjki do pozostałych składników ,dusić razem jeszcze 10 min na wolnym ogniu.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin