Aromatyczne pomidory.rtf

(5 KB) Pobierz
Aromatyczne pomidory

Aromatyczne pomidory

 

Składniki:

1 kg małych twardych pomidorów

czek bazylii

0,2 l białego lub czerwonego octu winnego

0,8 l wody

4 łki cukru

po łeczce ziaren: pieprzu, kolendry, ziela angielskiego, goździków i gorczycy

kilka papryczek chili

kilka listków laurowych

gałązka świeżego estragonu

 

Pomidory, chili, estragon i bazylię umyj, po czym dokładnie osusz. Pomidory przekrój na pół, włóż do słoików razem z bazylią, chili i listkami laurowymi.

 

Teraz zagotuj ocet z wodą, przyprawami i cukrem. Zalej pomidory w słoikach, tak aby były całkowicie przykryte marynatą, słoiki starannie zamknij. Pomidory nadają się do spożycia po 4-6 tygodniach.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin