Jak_wyleczyc_nieuleczalne_choroby.pdf

(1034 KB) Pobierz
421228122 UNPDF
421228122.001.png
Niniejszy ebook jest własnością prywatną .
Został zakupiony legalnie w serwisie ZloteMysli.pl
dnia 2010-10-01 15:04:59.
Nr zamówienia: 801435
Nr Klienta: 806547
Data realizacji zamówienia: 2010-10-01 15:04:59
Zapłacono: 19,97 zł
Niniejsza publikacja, ani żadna jej część, nie może być kopiowana,
ani w jakikolwiek inny sposób reprodukowana, powielana, ani
odczytywana w środkach publicznego przekazu bez pisemnej zgody
wydawcy. Zabrania się jej publicznego udostępniania w Internecie,
oraz odsprzedaży zgodnie z regulaminem Wydawnictwa Złote Myśli .
© Copyright for Polish edition by ZloteMysli.pl
Data: 7.05.2008
Tytuł: Jak wyleczyć nieuleczalne choroby?
Autor: Lidia Aleksandra Szadkowska
Wydanie III
ISBN: 978-83-7582-264-9
Projekt okładki: Marzena Osuchowicz
Korekta: Sylwia Fortuna
Skład: Anna Popis-Witkowska
Wydawnictwo Złote Myśli Sp. z o. o.
ul. Daszyńskiego 5
44-100 Gliwice
Wszelkie prawa zastrzeżone.
All rights reserved.
SPIS TREŚCI
WSTĘP . ..............................................................................................6
NASZE ZDROWIE W NASZYCH RĘKACH . ........................................8
DECYZJA NALEŻY DO NAS . .............................................................11
DLACZEGO ZDECYDOWAŁAM SIĘ NA ZMIANĘ SPOSOBU
ODŻYWIANIA . .................................................................................13
SCEPTYCYZM MOŻE SZKODZIĆ TOBIE I INNYM . ..........................16
ZA PÓŹNO... . ....................................................................................17
NAJLEPSZYM DORADCĄ WŁASNY ROZSĄDEK . ............................19
POSTANOWIŁAM ZMIENIĆ PRZYCHODNIĘ ..................................25
JEDNAK SZPITAL . ...........................................................................27
EFEKTY DALSZEGO LECZENIA . .....................................................29
MIŁE SPOTKANIE W ODPOWIEDNIM CZASIE . ..............................31
DŁUŻEJ JUŻ TEGO NIE ZNIOSĘ... . .................................................37
CO JEST PRZYCZYNĄ MOICH CIERPIEŃ?!!! . .................................39
NA POCZĄTKU POMOGŁY MI WITAMINY . .....................................48
ANTYBIOTYKI SZKODZĄ,
ZWŁASZCZA W NADMIARZE . .........................................................50
MAMO, NIE RATUJ NAS! . ................................................................55
SKĄD TE WSZYSTKIE CHOROBY? . .................................................57
OKRUCIEŃSTWO WOBEC ZWIERZĄT
UDERZA W NAS . .............................................................................60
CZY KROWA ZAWSZE „DAJE” MLEKO? . ........................................63
NIE BĘDĘ JADŁ SZYNKI Z PUPY ŚWINKI! . ....................................64
CZY CZŁOWIEK POWINIEN PIĆ MLEKO,
CZY TEŻ NIE? . .................................................................................66
ORGANIZM SAM PRÓBUJE SOBIE
PORADZIĆ Z TOKSYNAMI . .............................................................68
Efekty spożywania produktów mlecznych . .................................................................69
CO WIĘC POWINNIŚMY JADAĆ? . ...................................................73
CO MI UŚWIADOMIŁA MAKROBIOTYKA . ......................................77
JELITA - TO TU JEST POCZĄTEK
PRAWIE KAŻDEJ CHOROBY . ..........................................................79
SOKI I OWOCE TO WSPANIAŁA KURACJA . ....................................81
CO POKOLENIE, TO SŁABSZE,
RUCH TO BARDZO WAŻNY LEK NA R.Z.S.
I INNE DOLEGLIWOŚCI . .................................................................86
KONIECZNIE TRZEBA ZADBAĆ
O MIEJSCE PRACY I SNU . ...............................................................90
PRZYRODA ZAWSZE WSKAZUJE NAM MIEJSCA
NAPROMIENIOWANE .....................................................................93
PIERWSZE KROKI W „NOWEJ” KUCHNI . .....................................101
LEPIEJ CUKRU NIE UŻYWAĆ .......................................................104
ZDROWA ŻYWNOŚĆ, ALE NIE DO KOŃCA . ..................................109
TRADYCYJNYCH . ...........................................................................111
NIE TAK TRUDNO GOTOWAĆ INACZEJ . .......................................115
OBCE BIAŁKO TO GŁÓWNA PRZYCZYNA
CHORÓB REUMATYCZNYCH . ........................................................118
NIEPOTRZEBNE OBAWY O ROZWÓJ HORMONALNY MOICH
DZIECI . ..........................................................................................120
DZIECI . ..........................................................................................123
WIEDZA O ZDROWIU LEŻY NA PÓŁKACH . ..................................126
ŻADEN LEKARZ NIE POPARŁ MOJEJ DECYZJI . ...........................128
Powietrze . ..................................................................................................................132
Woda . ........................................................................................................................134
Odżywianie . ...............................................................................................................135
Słońce . .......................................................................................................................136
Ruch . ..........................................................................................................................137
Zdrowe środowisko . ..................................................................................................138
Unikanie toksycznych związków chemicznych
w mieszkaniach . ........................................................................................................139
CZY GROZI MI DEFICYT WITAMINY B12? . ....................................141
Witamina B12 . ...........................................................................................................141
PRZEPISY ZDROWEJ KUCHNI . .....................................................149
Gomasio . ...................................................................................................................149
Spirygne . ...................................................................................................................149
Masło orzechowe, sezamowe, słonecznikowe . .........................................................150
„Masło” czosnkowe . ...................................................................................................150
Zamiast masła . .........................................................................................................150
Pasta z drożdży . ..........................................................................................................151
Pasta z kaszy jaglanej . ................................................................................................151
Pasta z ryżu . ...............................................................................................................151
Pasztety jarskie (bez pieczenia w piekarniku) . ..........................................................152
Pasztet z kaszy gryczanej . ..........................................................................................152
Powidła śliwkowe . ....................................................................................................152
Pasta orzechowo-kakaowa . .......................................................................................152
Majonez z ryżu . ..........................................................................................................153
Makowiec . ..................................................................................................................153
Ciasto daktylowo-pomarańczowe . ............................................................................154
Szarlotka . ...................................................................................................................154
Ciasto pieczone na patyku . ........................................................................................155
Snak amarantusowy z orzechami . .............................................................................155
Keks z kaszy jaglanej . ................................................................................................155
Wywar z lukrecji . .......................................................................................................155
Przyprawy . .................................................................................................................156
BIBLIOGRAFIA . .............................................................................158
Zgłoś jeśli naruszono regulamin