Rafaello bez pieczenia
3 szklanki mleka3 paczki krakersów2 paczki wiórek kokosowych (razem ma być 20 dag)2 żółtka1 margarynacukier waniliowy1 szklanka cukru1 łyżkę mąki pszennej1 łyżka mąki ziemniaczanej2 1/2szklanki mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. w 1/2 szklanki mleka rozrobić mąkę i żółtka, a następnie wlać to go gotującego się mleka. Gotować na wolnym ogniu mieszając aż zgęstnieje, zyskując konsystencję budyniu i wystudzić.Margarynę rozrobić mikserem, dodać budyń i wiórki kokosowe (ale troszeczkę ich pozostawić do posypania).Na blasze ułożyć na dnie najpierw:krakersy,1/3 porcję kremu,krakersy,1/3 porcja kremu, krakersy,1/3 porcja kremu ( może być nawet troszkę mniej tej ostatniej)wiórki kokosoweCałość włożyć do lodówki.
Serduszko_325