Sos ostry z pieczarkami.doc

(28 KB) Pobierz
Sos ostry z pieczarkami

Sos ostry z pieczarkami

 

 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 szklanki wywaru i mięsa lub kości, 8 dag pieczarek, tłuszcz,
2 łyżki koncentratu pomidorowego, 3 dag masła lub margaryny,

3 dag mąki, kilka kaparów i wypestkowanych oliwek,
2 dag grzybków marynowanych, sól, pieprz, cukier,
curry i przyprawa do zup do smaku

 

 

 

 

Pieczarki oczyścić, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć, dodać koncentrat pomidorowy, dusić kilka minut. Masło rozgrzać, wsypać mąkę, zasmażyć nie rumieniąc, rozprowadzić zimnym wywarem, szybko mieszając trzepaczką, zagotować, dodać pieczarki, opłukane kapary, oliwki i drobno posiekane grzybki, gotować 6-8 min na małym ogniu, doprawić do smaku..

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin