Zapiekanki domowe.doc

(521 KB) Pobierz
Zapiekanki domowe

Zapiekanki domowe

Składniki

·         2 bagietki/ 4 podłużne bułki

·         60 dag. pieczarek

·         2 duże cebule

·         2 łyżki oleju

·         20 dag. szynki ,np. piersi z indyka

·         1 pęczek szczypiorku

·         40 dag. sera żółtego

·         ketchup

·         majonez

·         margaryna/ masło

·         sól

·         pieprz

 

 

 

Opis przygotowania

Bułki przeciąć na pół, każdą część posmarować odrobiną margaryny- uciskając miąższ. Pieczarki obrać, umyć, pokroić w plasterki i podsmażyć na tłuszczu z drobno pokrojoną w kosteczkę cebulką. Przyprawić. Na każdej bułce położyć plasterek szynki,sporo pieczarek (wylać z patelni sok, który puściły) i posypać obficie startym serem żółtym. Piec w piekarniku 10-15 minut. Na koniec polać ketchupem, majonezem i posypać szczypiorkiem. SMACZNEGO:)

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin