SAŁATKA Z PIECZARKAMI.doc

(29 KB) Pobierz

SAŁATKA Z PIECZARKAMI

 

Składniki:

 

·         1/2 kg pieczarek

·         4 jajka

·         1-2 winne jabłka

·         1 puszka groszku

·         1 por

·         mały majonez

·         sok z 1/2 cytryny

·         sól, pieprz, kwasek cytrynowy
 


Wykonanie:

Pieczarki umyć i ugotować w lekko osolonej wodzie z dodatkiem kwasku cytrynowego przez około 10 minut. Przestudzone pokroić w kostkę. Jajka ugotować, przestudzone pokroić w grubszą kostkę. Por pokroić w krążki, posolić i na chwilę odstawić, następnie odcisnąć nadmiar soku. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach i skropić sokiem z cytryny. Wszystkie składniki wymieszać, dodać groszek i majonez - ponownie wymieszać i doprawić.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin