wrzesień.txt

(3 KB) Pobierz
 
 
 �ciegi   
 http://www.hafciki.pl/tiki-index.php?page=HaftowanieChagi
 
 
 
 
 
  Hafty polskie 
http://picasaweb.google.com/justyniko  
http://picasaweb.google.com/pedzimaz/WidokiLandscapes#
 
    �WI�TA BN  
 
 
 http://picasaweb.google.com/estherbejar/Navidad# 
picasaweb.google.com/pontoscomcarinho
aisab62.fotosik.pl/albumy/150429.html
picasaweb.google.com/Lu.bordados/NATAL#
picasaweb.google.com/leika.paulo/NatalGrafcosVariadosPEM250Graf#
www.vsccs.com/Sample%20Designs/SampleDesigns.html
monia0103.fotosik.pl/albumy/413766.html
artjoasia.fotosik.pl/albumy/532101.html
picasaweb.google.com/fotomartaa/BOENARODZENIEHaft#
picasaweb.google.com/compartiendograf
picasaweb.google.com/puntito887/MINAVIDAD#
picasaweb.google.com/pontoscomcarinho/LbumSemTTulo49#
picasaweb.google.com/kinia19792/KotkiDimensions#
hih-gogo2.mylivepage.com/image/index
-- 
PRELICZNIK NOWYCH KOLOR�W ARIADNA  
http://www.abakan.pl/przelicznik.htm
 
 aadresy gazety  
http://www.friends-forum.com/forum/showthread.php?t=27943&page=98
 
 
 
 4 kg cukini
1 kg marchwi
1 kg cebuli
1 kg papryki czerwonej

Zalewa:
3/4 szklanki octu
3/4 szklanki oleju
2 �y�. soli
li�� laurowy
ziele angielskie

Cukini� i marchewk� utzrec na tartce (�e�ki), 
cebul� pokroi� w kostk�, papryk� pokroi� w paseczki.
 Wszystkie sk�adniki wymiesza� w du�ej misce, doda� zalewe 
i odstawic na 2 godziny. Po 2 godzinach odla� zalew� i gotowa� 
warzywa przez 3-4 minuty.  
Nastepnie w�o�y� sk�adniki do s�oik�w i odwroci�
 do g�ry dnem. 



 
Sa�atka zimowa z cukinii.
Sk�adniki:
3 kg cukinii
1kg cebuli
70dkg marchewek
1 �y�ka soli
Zalewa:
P�torej szklanki octu 10%
6 szkl wody
3/4 szkl cukru
li�� laurowy
ziele angielskie
gorczyca
Wykonanie:
Cukini� obra� i zetrze� na tarce lub pokroi� w niewielkie s�upki,
 cebul� pokroi� w pi�rka. Ka�de warzywo w�o�y� do osobnego naczynia,
 posoli�. Po dw�ch godzinach odcisn��, prze�o�y� do jednego naczynia,
 doda� marchew start� na grube wi�rki, dobrze wymiesza�. Zala� warzywa 
wrz�c� zalew�. 
Pasteryzowa� 15 -20 minut. 
 
 
  Cukinia Z Patelni, na szybko
 3-4 z�bki czosnku
30 dkg kie�basy
1,2 kg cukinii
4-5 �y�ek oliwy w razie potrzeby wi�cej
s�l, pieprz, sproszkowane chili
g�sta kwa�na �mietana, oregano


Obra� czosnek posieka� lub przecisn�� przez prask�. 
Kie�bas� pokr�i� w sko�ne plasterki. Cukinie umy� osuszy� pokroi� w plastry.
 Na du�ej pateli rozgrza� oliw� i przysma�y� kie�bask�. Wyj��. Na ten sam t�uszcz
 wrzuci� cukinie i mieszajac sma�yc oko�o 10 minut. Pod koniec sma�enia doda� czosnek
, doda� kiebas� i na wolnym ogniu dusi� chwil�. Przyprawi� sol� , pieprzem i chili,
 oregano.doda� kleks �mietany. Podawa� zaraz po zrobieniu.

Bardzo dobre z makaronem, albo po prostu z ...... chlebem;)  






Sa�atka z cukinii  	 


4 kg cukinii
1 kg marchewki
1/2 kg pietruszki
1/2 kg cebuli

Cukinie obra�, odrzuci� mi��sz, poszatkowa� tak jak na mizeri� og�rka.
 Marchewk�
, pietruszk� poszatkowa� na wi�rka, cebul� pokroi�
 nie za drobno. Po��czy� wszystko razem dodaj�c:

1 szklank� oleju
1 szklank� octu spirytusowego 10%
20 ziaren ziela angielskiego
11/2 �y�eczki pieprzu mielonego
1 szklank� cukru
1 opakowanie gorczycy
100 dag soli

Starannie wymiesza�, gotowa� 10 minut. Nape�nia� s�oiki do ich 3/4 wysoko�ci,
 pasteryzowa� 15 - 20 minut.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin