�ciegi http://www.hafciki.pl/tiki-index.php?page=HaftowanieChagi Hafty polskie http://picasaweb.google.com/justyniko http://picasaweb.google.com/pedzimaz/WidokiLandscapes# �WI�TA BN http://picasaweb.google.com/estherbejar/Navidad# picasaweb.google.com/pontoscomcarinho aisab62.fotosik.pl/albumy/150429.html picasaweb.google.com/Lu.bordados/NATAL# picasaweb.google.com/leika.paulo/NatalGrafcosVariadosPEM250Graf# www.vsccs.com/Sample%20Designs/SampleDesigns.html monia0103.fotosik.pl/albumy/413766.html artjoasia.fotosik.pl/albumy/532101.html picasaweb.google.com/fotomartaa/BOENARODZENIEHaft# picasaweb.google.com/compartiendograf picasaweb.google.com/puntito887/MINAVIDAD# picasaweb.google.com/pontoscomcarinho/LbumSemTTulo49# picasaweb.google.com/kinia19792/KotkiDimensions# hih-gogo2.mylivepage.com/image/index -- PRELICZNIK NOWYCH KOLOR�W ARIADNA http://www.abakan.pl/przelicznik.htm aadresy gazety http://www.friends-forum.com/forum/showthread.php?t=27943&page=98 4 kg cukini 1 kg marchwi 1 kg cebuli 1 kg papryki czerwonej Zalewa: 3/4 szklanki octu 3/4 szklanki oleju 2 �y�. soli li�� laurowy ziele angielskie Cukini� i marchewk� utzrec na tartce (�e�ki), cebul� pokroi� w kostk�, papryk� pokroi� w paseczki. Wszystkie sk�adniki wymiesza� w du�ej misce, doda� zalewe i odstawic na 2 godziny. Po 2 godzinach odla� zalew� i gotowa� warzywa przez 3-4 minuty. Nastepnie w�o�y� sk�adniki do s�oik�w i odwroci� do g�ry dnem. Sa�atka zimowa z cukinii. Sk�adniki: 3 kg cukinii 1kg cebuli 70dkg marchewek 1 �y�ka soli Zalewa: P�torej szklanki octu 10% 6 szkl wody 3/4 szkl cukru li�� laurowy ziele angielskie gorczyca Wykonanie: Cukini� obra� i zetrze� na tarce lub pokroi� w niewielkie s�upki, cebul� pokroi� w pi�rka. Ka�de warzywo w�o�y� do osobnego naczynia, posoli�. Po dw�ch godzinach odcisn��, prze�o�y� do jednego naczynia, doda� marchew start� na grube wi�rki, dobrze wymiesza�. Zala� warzywa wrz�c� zalew�. Pasteryzowa� 15 -20 minut. Cukinia Z Patelni, na szybko 3-4 z�bki czosnku 30 dkg kie�basy 1,2 kg cukinii 4-5 �y�ek oliwy w razie potrzeby wi�cej s�l, pieprz, sproszkowane chili g�sta kwa�na �mietana, oregano Obra� czosnek posieka� lub przecisn�� przez prask�. Kie�bas� pokr�i� w sko�ne plasterki. Cukinie umy� osuszy� pokroi� w plastry. Na du�ej pateli rozgrza� oliw� i przysma�y� kie�bask�. Wyj��. Na ten sam t�uszcz wrzuci� cukinie i mieszajac sma�yc oko�o 10 minut. Pod koniec sma�enia doda� czosnek , doda� kiebas� i na wolnym ogniu dusi� chwil�. Przyprawi� sol� , pieprzem i chili, oregano.doda� kleks �mietany. Podawa� zaraz po zrobieniu. Bardzo dobre z makaronem, albo po prostu z ...... chlebem;) Sa�atka z cukinii 4 kg cukinii 1 kg marchewki 1/2 kg pietruszki 1/2 kg cebuli Cukinie obra�, odrzuci� mi��sz, poszatkowa� tak jak na mizeri� og�rka. Marchewk� , pietruszk� poszatkowa� na wi�rka, cebul� pokroi� nie za drobno. Po��czy� wszystko razem dodaj�c: 1 szklank� oleju 1 szklank� octu spirytusowego 10% 20 ziaren ziela angielskiego 11/2 �y�eczki pieprzu mielonego 1 szklank� cukru 1 opakowanie gorczycy 100 dag soli Starannie wymiesza�, gotowa� 10 minut. Nape�nia� s�oiki do ich 3/4 wysoko�ci, pasteryzowa� 15 - 20 minut.
askad1