Bounty
Składniki na biszkopt:
jajka, 5szt.Mąka pszenna, 1szkl.cukier, pół szkl.kakao, 2łyżkiproszek do pieczenia, 1łyżeczka
Masa kokosowa:
mleko, 1/2litracukier kryształ, 1/2szkl.masło, 20dag.wiórka kokosowe, 25dag.cukier waniliowy, 1opakowanie(16g.)
Polewa:
czekolada mleczna, 100gczekolada gorzka, 100g.margaryna, 12dag.
Wykonanie:
1. Białka ubić na sztywno, dodać cukier, żółtka i nadal ubijać. Na koniec dodać mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Delikatnie wymieszać. Wylać do wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej papierem prostokątnej blachy o wymiarach 20 na 35 cm i piec w temperaturze 170 - 180 stopni przez około 30 minut. Ostudzony biszkopt można nasączyć wodą z aromatem waniliowym.2. Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie wsypać kokos i gotować do zgęstnienia masy (około 20 minut). Do gorącej masy należy dodać masło, i od czasu do czasu mieszać łyżką masę, aby masło się rozpuściło. Masę kokosową ostudzić i wyłożyć na biszkopt3. Czekoladę połamać, dodać margarynę i całość podgrzewać na parze, aż składniki się połączą. Gotową polewą polać ciasto. Ciasto należy schładzać w lodówce, by do końca zgęstniało i umożliwiło krojenie.
Wiciu9116