biznesplan dla ciastkarni.doc

(249 KB) Pobierz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Biznes Plan
CIASTKARNIA   „SZAROTKA”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SPIS TREŚCI

·         I. STRESZCZENIE

·         II. OPIS INWESTYCJI

o        DANE O INWESTORZE .

§         Siedziba Inwestora

§         Przedmiot Działalności Inwestora

§         Kapitał  i  Lista Udziałowców

§         Pozycja Finansowa Inwestora

§         Sprawy Sądowe i Zobowiązania

o        WYMAGANIA FORMALNO PRAWNE .

§         Wymagania Formalno-Prawne

o        CEL I ZAKRES INWESTYCJI .

§         Cel Inwestycji

§         Lokalizacja Inwestycji

§         Środki Realizacji Celu

§         Uzasadnienie dla Inwestycji

§         Oddziaływanie na Środowisko

§         Harmonogram Realizacji

o        WYKONAWCY INWESTYCJI .

§         Zestawienie Posiadanych Ofert

§         Główni Dostawcy na Rynku

o        OTOCZENIE INWESTYCJI . .

§         Sytuacja Podatkowa

§         Ubezpieczenia

§         Polityka Gospodarcza

·         III. ANALIZA MARKETINGOWA

o        OPIS I ANALIZA KONKURENCJI .

§         Oferta Asortymentowa na Rynku

§         Wielkość Produkcji Wiodących Producentów

§         Średnie Ceny Zbytu na Rynku

§         Prognoza Reakcji Konkurencji na Inwestycje

o        OPIS I ANALIZA RYNKU ZBYTU .

§         Klienci dla Naszej Produkcji

§         Czynniki Wpływające na Rozwój Rynku

§         Obszar Dystrybucji

§         Prognoza Popytu na Nasze Produkty

o        OPIS I ANALIZA RYNKU ZAOPATRZENIA .

§         Surowce i Dostawcy

§         Warunki Dostaw

§         Program Zaopatrzenia

§         Organizacja Dostaw

o        PLAN MARKETINGOWY .

§         Wykaz Produkcji

§         Sposoby Dystrybucji

§         Strategia Reklamowa

§         Strategia Cenowa

·         IV. PLAN ZATRUDNIENIA

o        PLAN ZATRUDNIENIA .

·         V. TECHNICZNY PLAN PRACY

o        TECHNICZNY PLAN PRACY .

§         Sposób Zorganizowania Przedsięwzięcia

§         Metody Zapewniające Sprawne Działanie

§         Program Produkcji

§         Zdolności Produkcyjne

§         Technologia

§         Maszyny i Urządzenia

§         Prace Inżynieryjno Budowlane

·         VI. ANALIZA SWOT

o        MOCNE STRONY PROJEKTU .

§         Wyroby i Usługi

§         Rynki Zbytu Produkcji

§         Tradycyjne  receptury  wypieków  oraz  wysoko  kwalifikowana  kadra  produkcyjna

§         Pracownicy

§         Zaopatrzenie i Dystrybucja

§         Finansowanie Inwestycji

o        SŁABE STRONY PROJEKTU .

§         Wyroby i Usługi

§         Rynki Zbytu Produkcji

§         Badania Marketingowe i Rozwojowe

§         Pracownicy

o        SZANSE PROJEKTU .

§         Postęp Techniczny

§         Polityka Gospodarcza

§         Zmiany Socjologiczne, Polityczne, Prawne

o        ZAGROŻENIA DLA PROJEKTU .

§         Postęp Techniczny

§         Polityka Gospodarcza

§         Zmiany Socjologiczne, Polityczne, Prawne

·         VII. ANALIZA FINANSOWO EKONOMICZNA

o        DANE    LICZBOWE   PRZEDSTAWIAJĄCE  PODSTAWOWE  WARTOŚCI  EKONOMICZNE

§         Kredyt  z  Banku

§         Próg  rentowności

§         Prognoza  bilansu

§         Rachunek   wyników

§         Stopa  zwrotu

 

·         VIII. W N I O S K I

 

 

 

 

I. STRESZCZENIE

Przedmiotem biznes planu jest przedsięwzięcie inwestycyjne polegające na uruchomieniu  produkcji  świeżych ciast oraz konfekcji  ciastkarskiej.  W  Polsce  są  duże  braki  takich  produktów  i  jest  bardzo  duże  zapotrzebowanie  na  świeże,  dobre  tradycyjne  ciasta  oraz  na  różna  galanterię  ciastkarską  o  przedłużonym  terminie  spożycia.  Bardzo  ważna  jest  ich  jakość  która  połączona   z  starymi   recepturami pozwoli  na  zwiększenie  popytu  na  nasze  produkty.                       Biznes   Plan  potwierdził opłacalność  przedsięwzięcia  polegającego  na  rozbudowie  zakładu  cukierniczego  istniejącego  niedługo, bo  od  września  2000.  Należy  prognozować  że  przy  wzroście  konsumpcji  wyrobów  cukierniczych ( w tym ciastkarskich  -   obecnie  jest  on  powyżej  10% rocznie)  przedsięwzięcie  ma  pełne  szansę  powodzenia.      

II. OPIS INWESTYCJI

1. DANE O INWESTORZE .

Siedziba Inwestora .

CIASTKARNIA   „SZAROTKA”  Damian i spółka

 

Kontakt:

·         Adres : Dobra  608

·         telefony : [/018/ 3330371     0605641739

·         e-mail : szarotka@pro.onet.pl

 

Spółka działa na terenie południowej Polski.

Przedmiot Działalności Inwestora .

·         produkcja ciast, tortów, deserów

·         wykonywanie zamówień na  uroczystości  okolicznościowe

·         produkcja  ciast    „suchych”  w  tym  wafli, rogalików francuskich, pierniki

...

Zgłoś jeśli naruszono regulamin