Ciasto kokosowo-makowe.doc

(12 KB) Pobierz

ciasto

kokosowo-makowe

 

Składniki

Ciasto-
1szkl.maku
2/3 szkl.cukru
150g.wiórków kokosowych
6 bialek

Masa-
1 szkl.mleka
200g masla
8 lyzek cukru

pudru
1 op. budyniu smietankowego
1 zóltko

Ponadto-
 120g okrąglych biszkoptów
100ml. alkoholu

Ciasto-
 bialka ubic z cukrem wsypac mak wiórki i wymieszac. Ciasto wlac do blaszki o wym. 25x38.Piec ok 30min.w temp. 180stopni.

Masa-
 budyn ugotowac na mleku

.
maslo utrzec z cukrem
 dodac zóltko i stopniowo zimny budyn.

Ciasto kokosowo-makowe
 mase wylozyc na ciasto makowe.
 biszkopty maczac w alkoholu i klasc na mase  . dowolnie udekorowac

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin