do sprawozd 5 viola, karola, wujek, ola.doc

(13 KB) Pobierz

Ogórki

 

opakowanie: 700g, klasa I, P.P.H „Darko”, pakowane próżniowo, skład: ogórki, zalewa, sól i przyprawy.

 

waga miski: 107,2g

całość opakowania w misce: 869,8g

zlewka: 51,1g

zalewa w zlewce: 344,3g

 

sama zalewa: 293,2

ogórki z zalewą: 762,6

same ogórki: 469,4

 

Ocena:

wygląd

poniżej 6 cm – 31,7g

zakrzywione/ z wadą – 66,5g

pogniecione/ pomarszczone – 107,5g

 

zalewa- prawidłowa

nie ma pustych komór.

PH – 3.5

 

Smak – poprawny

zapach – odpowiedni

 

do próby: 469,4g ogórków – 762,6g całośc opakowania

                    x  - 100g

                    x = 62 g ogórków + 38g zalewy

 

 

i tu już dalej wg instrukcji:) opiszcie sobie to dokładnie ja tylko tak w skrócie napisałam bo zaraz wyjeżdżam:D:D:D

 

dodaliśmy 3 krople fenoftaleiny i 2,1cm3 -  0,1 molowego roztwory NaOH, następnie dod. kw. Octowy do cofnięcia się barwy, + 1cm3 roztw. Chromianu potasowego i miareczkujemy 0,1 molowym azotanem srebra wlaliśmy go 21,3cm3.

 

 

a teraz.... KAPUCHA:D

 

opakowanie: 500g, klasa I, P.P.H „Darko”, pakowane próżniowo, skład: kapusta, marchew, sól.

 

waga miski z sitkiem: 159,2g

całość opakowania w misce: 714g

zlewka: 51,16g

zalewa w zlewce: 160,6g

 

sama zalewa: 109,44g

kapusta z zalewą: 554,8g

sama kapusta: 445,36g

 

Ocena:

wygląd

barwa; prawidłowa

jędrność: nie rozpada się

brak za grubych kawałków

zalewa- prawidłowa

nie ma pustych komór.

PH – 4

 

Smak – poprawny

zapach – odpowiedni             

 

do próby: 445,36 kapusty – 554g

                   x – 100g

                   x = 80 g kapusty + 20g zalewy

 

dodaliśmy 3 krople fenoftaleiny i 8,5cm3 -  0,1 molowego roztwory NaOH, następnie dod. kw. Octowy do cofnięcia się barwy, + 1cm3 roztw. Chromianu potasowego i miareczkujemy 0,1 molowym azotanem srebra wlaliśmy go 15,2cm3.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin